Wat is een haarbehandeling met proteïne? De kapsalon Bergen op Zoom legt uit

Beschadigd haar nieuw leven inblazen is mogelijk met een proteïne haarbehandeling. Je haar bestaat voor 70% uit water, 28% uit proteïnen en 2% uit lipiden. Eiwitten – met name keratine – zijn verantwoordelijk voor het geven van elasticiteit, glans, weerstand en kracht aan het haar. Dat is de reden waarom de vezels deze eigenschappen verliezen door het eiwitgehalte te verlagen.

Wat doet een eiwitbehandeling?

De kapsalon Bergen op Zoom legt uit dat een proteïnebehandeling voor het haar werkt door de vezels te coaten, de gebroken delen in de lokken te bedekken en een beschermende barrière te creëren om te voorkomen dat het haar opnieuw beschadigd raakt.

Er zijn verschillende soorten proteïnebehandelingen voor haar, variërend van maskers voor thuisgebruik die proteïne in geconcentreerde hoeveelheden bevatten, tot maskers die een professionele toepassing vereisen, zoals die gebruikt worden door een kapper Halsteren.

Eiwitbehandeling om te herstellen

Als je de zichtbare kenmerken van mooi en gezond haar zou moeten noemen, zou je waarschijnlijk zeggen: kracht, body, glans, zachtheid, vocht, afwezigheid van kroezen en levendige kleuren.

En precies dat zijn de resultaten na het gebruik van een proteïneherstelbehandeling! Behalve dat het een proteïneconcentraat bevat om je haar te versterken en te voeden, is het ook verrijkt met kokosolie, soja, keratine en elastine. En het bevat geen siliconen.

Hoe is het van toepassing?

Breng na het wassen van je haar de behandeling vanaf het midden aan op de punten van je vochtige haar. Laat ongeveer vijf minuten intrekken en spoel af met veel water. Wissel af met Conditioner voor een minder intensieve dagelijkse behandeling.

Eiwitbehandeling om te hydrateren

Een andere populaire proteïne behandeling is de hydraterende proteïne haarbehandeling, die zich richt op diep hydraterende droge haarvezels.

Het is geformuleerd met elastine, groene kaviaar en glycerine en maakt gebruik van geavanceerde technologie om vocht in de lokken vast te houden, met name in de droogste gebieden.

Eiwitbehandelingen in kapsalon Bergen op Zoom

Er zijn verschillende soorten behandelingen en afhankelijk van jouw budget zal de kapper maskers of oliën aanbrengen.

Houd er rekening mee dat een knipbeurt nodig is om doodlopende wegen te verwijderen en het reparatieproces te starten. Naast het herstellen van de schade, ziet je haar er na een proteïne haarbehandeling weer zacht en stralend uit.

Lees meer over proteïne haarbehandelingen bij jouw lokale kapper Halsteren of kapsalon Bergen op Zoom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *