Met deze voeding krijg je mooie en sterke nagels 

Heb je last van broze nagels? Dit is meestal het gevolg van een gebrek aan gezonde voedingsstoffen. Een gezond en gevarieerd eetpatroon kan daar aan verhelpen. Wat moet je dan eten voor gezonde en sterke nagels?

Voeding rijk aan eiwitten

Eiwitten zijn belangrijk voor gezonde en sterke nagels. Die haal je uit je dagelijkse voeding en vooral uit verse groenten, peulvruchten en uit onbewerkte noten, zaden en pitten. Je kunt dit extra ondersteunen met eiwitpoeders, bij voorkeur met whey eiwitten.

Mineralen ijzer en zink

Een tekort aan ijzer en zink veroorzaakt vaak vlekjes op je nagels. Zowel ijzer als zink zijn belangrijk voor de opbouw van je nagels. Zorg er dus voor dat je deze mineralen in voldoende mate binnenkrijgt. Je vindt ze vooral in rood vlees, in schaal- en schelpdieren zoals in mosselen, oesters, garnalen en krab en in linzen, zwarte en bruine bonen, onbewerkte noten en in tofu.

Calcium

Calcium is vooral aanwezig in zuivel en in zuivelproducten, in verse groenten, noten en peulvruchten

Vitamine B

Acht vitaminen van het B- complex spelen een belangrijke rol bij je stofwisseling en de gezondheid van je nagels. Ze zijn in beperkte hoeveelheden aanwezig in volkorengranen, volkorenbrood, volkoren deegwaren en zilvervliesrijst en in aardappelen, vlees en in vis.

Toegevoegde Suiker

Voeding met veel toegevoegde suikers zoals in snoep, koekjes, gebak, chips en in alle bewerkte voedingsproducten zijn nadelig voor de gezondheid van je nagels. Deze suikers zorgen voor een onstabiele bloedsuikerspiegel en voor de extra aanmaak van androgeen. Alle volkorenproducten houden de aanmaak van dit mannelijke hormoon op het juiste niveau.

Antioxidanten

Deze beschermen tegen de schadelijke vrije radicalen die je natuurlijk verouderingsproces versnellen en je nagels brozer maken. Verse groenten, kruiden en specerijen zijn een belangrijke bron van deze antioxidanten.

Goede nagelverzorging blijft onmisbaar

Gezonde, sterke en mooie nagels krijg je alleen door een combinatie van gezond eten en een goede verzorging. Daar zorg je zelf voor met kwalitatieve nagel accessoires en met extra ondersteuning van een schoonheidsspecialiste zoals Henna Brows.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *